Waramis (2019)

In 2019 maakt theatermaker Frank Dierens met coaching van Mark Verstraete een plastische familievoorstelling met zeven bijzondere spelers, op live muziek van Geoffrey Burton.

Een troep zwervers trekt van plek naar plek. Pelgrims die de echte waarden van ’t leven weten te detecteren. Ze hebben hun eigenheid meegebracht, de palingscharen die ze hanteren, de maskers die ze dragen en de tableaux vivants hangen ze feestelijk op in de wandelgangen vooraleer ze je meenemen naar de scène. Daar wacht je dat ene bijzondere ding …het cadeau!

Op elke plek begeleidt illustrator Kaatje Vermeire een beeldende workshop met een lokale voorziening voor mensen met een beperking. In Gent was dit Den Dries vzw. De workshop vertrekt vanuit de fascinatie voor de gebruiken en levensstijl van de Waramis. De resultaten van de workshop worden toegevoegd aan de vaste expo die op elke speelplek geïnstalleerd wordt.

Credits:

Spel: Anja Brossé, Alex De Graef, Roby Dewaele, Julia Dierens, Frank Dierens, Lennert Meurysse, Rudy Noojen & Gabria Vermeir
Concept en regie: Frank Dierens
Artistieke coaching: Mark Verstraete
Muziek: Geoffrey Burton
Lichtontwerp: Frederik Van Onsem
Vormgeving: Koen Schetske
Kostuum: Pauline Verminnen
Poppen: Marc Maillard
Affiche: Kaatje Vermeire
Productie en ondersteuning: An Van den Bergh,
Nena Barbier & Marieke Stubbe

De voorstelling ging in maart 2020 in première, net voor de lockdown door COVID-19. We herwerkten de voorstelling tot Waramis 2.0, die vanaf het najaar 2020 op tournee ging.