OORLOGSDUET

In het project OORLOGSDUET gaan vier spelers van Het Scheldeoffensief één-op-één aan de slag met een professionele kunstenaar rond een oorlogsthematiek.

Ze krijgen de kans om een stapje verder te zetten in hun ontwikkeling als performer. De kunstenaars treden op als coach, maar evenzeer als medespeler.

Kannoniers van dienst:

 • Merel De Vilder Robier & Julia Dierens
  Zij gingen op zoek naar poëtische oorlogsflarden uit de wereld van auteur Eric de Volder. Op een eenvoudige & volkse manier wordt het trauma van de door de oorlog gekrenkte mens getoond.

 • Sven Ronsijn & Mies Janssens
  De fascinatie van Mies voor Anne Frank is groot, zeer groot. De achterkamer, de brieven, het huisgezin…Sven bracht zijn tastbare wereld mee van poppen en figuren en maakte samen met Mies een eigensoortige versie van het verhaal van het Joodse meisje.

 • Leen Diependaele & Glorian Verneert
  Glorian bracht tekstmateriaal aan, Leen componeerde samen met hem 4 songs over een gevallen soldaat: Shards of glass, Speak, Not a monster & The Bomb.

 • Frank Dierens & Gabria Vermeir
  Zij keken samen naar de grofheid van recente oorlogen, de gruwel van wat er zich in Oekraïne afspeelt. Ze kwamen bij de hardheid en ongehouwen taal uit van Jan Decorte, die met Bloetwollefduivel zijn ‘Macbeth’ schreef. Enkel de essentie bleef over: de horror-de horror!

Op zondag 23 april organiseren we een open labo van OORLOGSDUET bij bij’De Vieze Gasten in Gent.
Dan bombarderen onze spelers de scène en vangen we tijdens een open labo een glimp op van hun strijdvaardige onderzoek!
Kasper Vandeponseele (muzikant – stagiair KASK) zorgt voor de muzikale intermezzo’s.

Reserveer via de website van bij’De Vieze Gasten jouw plaatsje voor het open labo op 23 april.

OORLOGSDUET is een project van Het Scheldeoffensief met de steun van de Vlaamse Overheid, Stad Gent en Cultuurhuis Merelbeke.