PIEDESTAL

Foto (c) Heroen Bollaert - PERPLX

Zeven pulcinella’s waarvan de eerste zonder armen, de tweede zonder ogen, de derde zonder benen, de vierde zonder stem, de vijfde zonder neus, de zesde zonder oren en de zevende zonder hart. De pulcinella’s werken samen aan een bouwsel. Hun diverse beperkingen zitten constant in de weg, waardoor alles stokt. Tot de pulcinella zonder hart besluit naar dat ongrijpbare ideaal te klimmen. Aanvankelijk durft niemand haar te vergezellen. Tot de minst acrobatische op pure wilskracht, zonder verpinken, de hoogte in gaat.

PIEDESTAL is een betoverende en inclusieve voorstelling op het kruispunt van theater en circus. Het verkent de spanning tussen ambitie en aanvaarding en is een zoektocht naar balans tussen beperking versus oneindige mogelijkheden.

PIEDESTAL krijgt labo’s, residenties en speelkansen in Kortrijk, Gent, Brugge, Merelbeke en Oostende dankzij de samenwerking met circuswerkplaatsen PERPLX en Miramiro, circusfestival Cirque Plus, Cultuurhuis Merelbeke en cultuurcentrum De Grote Post.

Theatermaker Frank Dierens werkt zij aan zij met circusartieste Jakobe Geens. Zij begeleiden het artistieke proces gedurende de hele periode. Vanaf de creatiefase zal ook ‘aerial straps’ artieste Camille Paycha , mee op scène staan met een 6-tal Scheldeoffensievers. De laatste drie weken vervoegt een live-muzikant de spelersploeg.

Credits

Spelers: Camille Paycha, Remco Sabbe, Gabria Vermeir, Franky Delaere, Piet Van Hijfte, Julia Luna Dierens, Oskar Stalpaert
Concept & Regie: Jakobe Geens, Frank Dierens
Kostuums: Valérie Le Roy
Muziek: Geoffrey Burton / Bert Peyffers
Techniek: Lene Maesen
Productie: An Van den Bergh
Scenografie: Sam De Clercq
Dramaturgie: Matthias Velle
Affichebeeld: Kaatje Vermeire
Foto’s: (c) Heroen Bollaert – PERPLX

Speellijst

Zaterdag 28 juni ’25 Avant-première – Vitrine PERPLX (Kortrijk, België)
25-26 juli ‘25 Première – Cirque Plus (Brugge, België)
Speelt ook in Oostende en Merelbeke. Data nog te bevestigen.

Deze productie komt tot stand met de steun van de Vlaamse Overheid en Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid. In partnerschap met PERPLX, Miramiro, De Grote Post, Cultuurhuis Merelbeke & Cirque Plus.